Crni Bermet je aromatizovano apritivno vino veoma cenjeno kod potrošača. Bermet je u prošlim vekovima proslavio Sremske Karlovce na svoj način, uticao je na mnoge važne događaje u istoriji srpskog naroda, a posebno Vojvodine.Bermet se pio na bečkom dvoru, a par flaša pronađeno je na potonulom Titaniku. U Sremskim Karlovcima postoji proizvodnja nekoliko bermeta, svaka vinarija ima svoj recept koji se nikom ne daje i čuva ga tradicionalno. Crni bermet je tradicionalno piće.Vinarija Kosović proizvodi bermet od 3 sorte grožđa sa 17% alkohola,sladunjavog i aromatičnog mirisa.
Beli Bermet je aromatizovano apritivno vino proizvod mlade generacije. Beli Bermet u Vinariji Kosović se proizvodi od tri sorte belog grožđa sa 17% alkohola i sladunjavog je ukusa.
Italijanski Rizling je zelenkasto-žute boje voćnog mirisa i lepog bukea. Veoma je tražen na domaćem tržištu!
Župljanka - Nova autohtona sorta grožđa u Srbiji se očuvala zbog svog velikog kvaliteta.Župljanka daje izvanredno vino zelenkasto-žute boje.Lepog voćnog mirisa i veoma je cenjena među poznavaocima vina.
Cabernet Sauvignon je Francuska sorta grožđa koja veoma dobro uspeva na Fruškogorskom vinogorju i daje veoma kvalitetkno vino.
Sauvignon Blanc je Francuska sorta belog grožđa. Odlikuju ga voćne arome, osvežavajuć je i mirišljav . Veoma je tražen na domaćem tržištu!
Merlot je Francuska sorta grožđa koja veoma dobro uspeva na području fruškogorskog vinogorja gde se nalaze i Sremski Karlovci.

© Copiright 2012. All Rights Reserved
Created by PariS Design.